Hiske Wegman Architecten Amsterdam - Hiske_Wegman_Architecten_bureau_1D1.jpg

Contact

Klaprozenweg 43A, 1032KK Amsterdam telefoon 020 894 38 87 / mobiel 06 417 814 26 email info@hiskewegman.nl Hiske Wegman Architecten is gevestigd in Amsterdam-Noord. Het kantoor ligt aan de Klaprozenweg, in de nabijheid van de NDSM-werf. Met de auto is het kantoor bereikbaar via de Ring A10, afslag S116. Parkeren in Amsterdam-Noord is gratis. Vanaf treinstation Amsterdam CS is het kantoor bereikbaar per buslijn 35, 391 en 394. Ook is het mogelijk om vanaf Amsterdam CS eerst de veerpont naar Buiksloterweg te nemen en daar over te stappen op buslijn 38. Verder is het mogelijk de directe veerpont naar NDSM-werf te nemen. En daarna een minuut of 10 te lopen.


Hiske Wegman Architecten Amsterdam - Hiske Wegman Architectuur_bureau_2.jpg

Werkwijze

Hiske Wegman Architecten ontwerpt en begeleidt kleine en grote bouwprojecten. Momenteel wordt er gewerkt aan verschillende projecten. De projecten lopen uiteen van kleine verbouwingen, de verbouwing en renovatie van twee antieke boerderijen, de nieuwbouw van een bedrijfsgebouw, de nieuwbouw van een villa, en het ontwikkelen van stedenbouwkundige concepten. Tijdens het ontwerpproces worden er gelijktijdig schetsen, tekeningen en maquettes gemaakt. In overleg met opdrachtgever en adviseurs groeit het ontwerp naar zijn uiteindelijke vorm. Van schets tot oplevering wordt er aan het ontwerp geschaafd voor een optimaal resultaat.


Hiske Wegman Architecten Amsterdam - Hiske Wegman Architectuur_bureau_3.jpg

Hiske Wegman

Hiske Wegman (1976) is opgegroeid in Kockengen (Breukelen Ut.) in het weidse polderland van het Groene Hart van de Randstad, als zoon van twee dierenartsen. Van 1994 tot 2001 heeft hij Bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft. Hij is daar afgestudeerd bij Tony Fretton, Saskia de Wit en Andrew Borgart. In 2003 heeft hij voor zijn afstudeerproject een eervolle vermelding gekregen voor de Archiprix. Van 2002 tot 2009 heeft hij gewerkt voor verschillende Nederlandse architectenbureaus. Bij Atelier Zeinstra van de Pol (nu DOK Architecten) in Amsterdam, SeARCH in Amsterdam, en De Zwarte Hond in Rotterdam. Daarnaast heeft hij nog een korte tijd gewerkt als freelancer bij Bastiaan Jongerius Architecten in Amsterdam en Fokkema Architecten in Delft. Naast zijn werk als architect maakt Hiske Wegman schilderijen. Met name portretten. De schilderijen van Hiske Wegman hebben een eigen website. http://www.hiskewegman.nl/schilderijen